Algemene informatie

Contact en aanmelden

Voor aanmeldingen of informatie kunt u gebruik maken van het aanmeldformulier. Ook kunt u (bij voorkeur) per mail of telefonisch contact met ons opnemen volgens de contactgegevens bij de verschillende behandellocaties en logopedistes. Zie voor de bescherming van uw persoonsgegevens ons privacyreglement op deze website.

Wij bieden u de mogelijkheid om behandeling via Telelogopedie te krijgen. Onder aan deze pagina leest u daar meer over. Ook ziet u daar de maatregelen die we genomen hebben om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen en wat we daarbij van u vragen. Leest u deze informatie goed voordat u de praktijk bezoekt!

De praktijklocatie in Someren (Postelpark 7) is van ma. t/m vr. telefonisch bereikbaar via 0493-472476. Wanneer wij bezig zijn met een behandeling of onderzoek kunnen wij de telefoon niet opnemen en kunt u uw bericht op het antwoordapparaat inspreken of ons een mail sturen. De praktijklocatie in Lierop (Otterdijk 1) is van ma. t/m do. bereikbaar via 0492-331818 (na 13.00u). Wanneer wij in onderzoek zijn wordt u doorgeschakeld naar de praktijk in Someren. Indien mogelijk heeft het onze voorkeur om ons een e-mail te sturen zodat u niet stoort tijdens een onderzoek of een behandeling. Wij bellen of mailen u dan z.s.m. (binnen 24 uur) terug. U vindt onze persoonlijke e-mailadressen onder logopedisten.

Bij het eerste contact vragen wij u om de klacht nader toe te lichten en voorzien we u van de nodige informatie. Wanneer er een intake gepland wordt dan noteren we de persoons- en contactgegevens in ons beveiligd elektronisch patiëntendossier. Ook vragen wij of u een voorkeur heeft voor een logopediste, locatie of tijdstip. We dragen er zorg voor dat u of uw kind zo spoedig mogelijk door ons wordt gezien.

 
Het postadres is:

Logopedie & Dyslexie Eilers
Otterdijk 1, 5715 RH Lierop
E-mail: info@logopedie-eilers.nl

 

 

Veilig naar de logopedist. Dat doe je zo!

De afgelopen maanden zijn de logopedie- en dyslexiebehandelingen in de praktijk weer opgeschaald of door kunnen gaan via Telelogopedie. Dat is een vorm van E-health (beeldbellen) die in de logopedie al langer bekend is. Telelogopedie zal ook in het najaar en in de winter tot de mogelijkheden blijven behoren en vergoed worden door de Zorgverzekeraars. Verder hebben we er in onze wacht- en praktijkruimten voor gezorgd dat er 1.5 meter afstand kan worden gehouden en/of er een spatscherm aanwezig is. Ook zorgen wij continue voor voldoende aanvoer van verse lucht. Neem bij koud weer daarom een trui of vestje mee. Volwassenen verzoeken wij dringen om in de wachtkamer een mondkapje te dragen.

Desondanks blijft het erg belangrijk dat u ons tijdig op de hoogte brengt en niet naar de praktijk komt in het geval u, uw kind, of iemand anders in uw gezin, symptomen heeft van Corona. We zullen dan een telefonische afspraak inplannen, samen gaan beeldbellen, of we stellen we de afspraak even uit. Wanneer u een logopedisch onderzoek of behandeling hebt gepland en u bent op vakantie geweest naar een gebied of land waar code oranje geldt of tijdens uw verblijf is gaan gelden, dan dient u dit te melden bij de logopedist. Er wordt dan door de overheid dringend twee weken thuisquarantaine geadviseerd. In die weken zal de afspraak online via Telelogopedie of telefonisch plaatsvinden.

Alleen als het veilig en verantwoord kan, plannen we een onderzoek of een behandeling in de praktijk. DUS:

 • Bij griep, verkoudheid of luchtwegklachten van u of uw kind komt u niet
 • Bij koorts of benauwdheidsklachten van een gezinslid komt u niet
 • Als u of uw kind niet fit is kom dan niet
 • Als u in contact bent geweest met iemand met Corona komt u niet

Belangrijk is dat we ons samen houden aan de hygiëneregels (dit geldt ook voor kinderen):

 • Ga thuis naar de wc
 • Geen handen schudden
 • Kom zoveel als kan alleen naar binnen
 • Hoest of nies in een papieren zakdoek, tissue of in de elleboog
 • Houd minimaal 1.5 meter afstand van de logopedist en andere patiënten
 • Was handen voor en na de afspraak en gebruik de desinfectie in de praktijk
 • Jonge kinderen komen met maximaal 1 begeleider. Broertjes of zusjes blijven thuis
 • Kom en haal precies op tijd zodat u niet hoeft te wachten (of wacht buiten/ in de auto)
 • Bij het betreden van de wachtruimte draagt de ouder/begeleider een mondkapje

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen: uw logopedist vertelt u welke logopedische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat u begrip heeft voor de maatregelen.